Hristos a Înviat!

Hristos a Înviat !

Să credeți în El  și să vă bucurați de cel mai mare dar al lui Dumnezeu pentru noi : viața veșnică.

E greu pentru unii să accepte că există viață după moarte, că ceea ce trăim aici e doar o pregătire pentru lumea de dincolo și că alegem, conștient sau nu, după trăirea noastră să avem o viață veșnică în Lumină sau în întuneric.

Din ce în ce mai mulți oameni afirmă azi că nu există iad, că nu există plată pentru păcatele noastre, că Dumnezeul nostru nu ne-ar pedepsi. Avem atâtea texte biblice care ne arată bunătatea lui Dumnezeu pentru neamul omenesc și atâte exemple cum oamenii mereu s-au îndepărtat de conduita cerută de Dumnezeu. Au existat niște timpuri când oamenii primeau răspusuri la marile întrebări adresate Dumnezeirii mai ușor, mai rapid, mai direct. Noi nu mai suntem în stare, în epoca tehnologiei absolute să ne întoarcem la singura comunicare imperios necesară. Aceea de a comunica direct cu Dumnezeu și a-i înțelege semnele. Noi nu mai reușim să prindem frecvența, pentru că nu mai acceptăm decât ce vrem și ce ne convine din Sfânta Tradiție, din textele biblice și din învățăturile Sfinților Părinți. Lumea asta politic corectă e atât de sucită, că nu mai recunoaște grâul de neghină, albul de negru, lumina de întuneric. Au impresia că toate le va suporta Dumnezeu și toată vor rămâne fără plată. Dumnezeu știe cum va veni răsplata și când. Iar Judecata e dată Fiului, nu nouă. Aveți puterea de a cere luminarea minții, puterea de acceptare a Adevărului, așa cum e El, nu cum ni l-am dori noi, aveți maturitatea de a înțelege că peste toate există Dumnezeu care ne așteaptă zilnic să ne întoarcem acasă. Și cereți să puteți găsi conexiunea pierdută, să puteți vorbi cu Dumnezeu și să-i înțelegeți răspunsurile, căci însuși Hristos a spus „Orice veți cere de la Tatăl în numele Meu, El vă va da. Până acum n-ați cerut nimic în numele Meu; cereți și veți primi, ca bucuria voastră să fie deplină.

Pentru cei care nu cred că există viață după moarte, vă recomand să citiți experiențele atâtor oameni care au văzut iadul sau raiul, care au experimentat trăiri aparte din mila lui Dumnezeu și cu îngăduința Lui ca din experiența acelor oameni să înțelegem ceva. Doar să avem ochi să vedem și urechi să auzim. În adâncul nostru știm cum ar trebui să fim, dar lumea ne atrage să fim ca ea. În toate timpurile a fost așa. Însuși Hristos a spus ucenicilor lor „ Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteţi din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăşte…Dacă M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, şi pe al vostru îl vor păzi..” . Căci să nu uităm că lumea nu l-a acceptat ușor pe Hristos, răstignirea Lui e exemplul unei judecăți lumești, făcută să satisfacă doar dorința mulțimii de sânge, de asuprire. Dar în chiar această lume a ales Hristos să se întrupeze și să se jertfească pentru a salva lumea de păcat pentru ca ei să creadă în ce a propovăduit El.  Ferice de cei care au crezut și n-au văzut, și de voi cei ce credeți în El.

Învierea Lui să fie trăită ca o înviere proprie, o scoatere din asuprirea păcatului, o eliberare din temnița răului. Dumnezeu să vă dea, în numele Fiului Său Iisus Hristos, puterea de a trăi și simți mesajul acestei Învieri, de a înțelege crucea și de a o duce așa cum o primiți, de a iubi mai mult și mai mult,  de a ierta și de a lepăda păcatul, arătând că ați înțeles lecția Fiului lui Dumnezeu pentru întreg neamul omenesc.

Mulțumim Ție, Doamne, că putem trăi o nouă Înviere, că în fiecare an, în orice colț de lume un suflet sau mai multe primesc mesajul Învierii și-l propovăduiesc lumii întregi, pentru ca toți să creadă în viața veșnică și să încerce să-și trăiască viața ghidați de acest deziderat de a ajunge în locul de unde vine Lumina Veșnică.

Păstrați Lumina Sfântă a acestui praznic binecuvântat în casele și-n sufletele voastre, pentru ca nicicând să nu mai pătrundă întunericul în ele. Fiți voi lumină, caci toți ați fost aleși să urmați lui Hristos!

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s