„Organizez petrecere de divorț”

http-www-theglobeandmail-com-life_271335-2

Am vazut zilele trecute o imagine pe facebook care inițial m-a distrat, apoi mi-a ridicat niște întrebări. Era vorba despre un anunț care suna cam așa : „Organizez petrecere de divorț”.

Trăim într-o lume în care trebuie să învățăm să ne bucurăm de orice se întâmplă să ne servească viața. Cu bune, cu rele. Trebuie să învățăm că în fiecare întâmplare există cel puțin un motiv de bucurie. Și dacă e greu să-l găsești, atunci măcar să spui : să ne bucurăm că nu a fost mai rău. Orice analiză din prisma acestui dicton te va face să te bucuri de fiecare moment care ți-a fost dat să-l duci. Pentru că primim fiecare o cruce pe măsura puterilor noastre de a o duce cu demnitate. Iar demnitatea purtării propriei cruci ascunde și o umbră de bucurie că nu e mai grea decât puterea ta.

Am obosit să mai ascult cupluri care  vor să divorțeze din motive puerile, din motive care pur si simplu văzute din exterior dau grimase de zâmbet, gen : el vrea să locuiască cu părinții lui, ea vrea la ai ei, el vrea să-și cumpere aparatament ca să nu fie nevoie să măture curtea de frunze și zăpadă, ea vrea casă pentru că vrea să-și știe copiii liniștiți în curte la joacă, el primește mâncare de la familia lui, ea nu vrea să primească nimic, el vrea să locuiască în țările calde , iar ea vrea să rămână în România unde s-a realizat profesional. Motive aparent banale, dar care sapa, scrumă viața de cuplu și niciunul nu cedează, iar din încăpățânare ajung să divorțeze îngropând toate sentimentele de iubire, cu satisfacția omului care n-a cedat. Nu contează că în cazul asta chiar nu era nevoie de orgolii.

Din păcate există și categoria celor îndreptățiți să divorțeze pentru că din varii motive și vicii căsătoria nu mai poate continua.

Și unii și alții se bucură la divorț. Cei care nu se bucură, în fapt nu vroiau să divorțeze, dar orgoliul i-a mânat spre asta. Insă bucuria trebuie împărtășită cu ceilalți. Și se întâmplă ca un număr considerabil de oameni să se bucure mai zgomotos și să facă o petrecere de divorț, motiv pentru care firmele organizatoare de evenimente au spicuit cererea și au creat un produs pentru nișa aceasta de consumatori : petrecerea de divorț.  Pentru că e vorba de ceva atipic pentru petrecerile cu care eram obișnuiți, dresscode-ul nu se impune, fiecare poate să se prezinte cum îl taie capul, nu mai trebuie să bați toate mall-urile ca să găsești outfit-ul potrivit pentru nuntă, din care musai să găsești model unicat ca să nu te trezești în aceeași rochie ca nașa sau ca soacra mică. Când e să faci o petrecere cu tema asta, chiar nu mai contează cu ce te îmbraci, dar e musai să ai la tine starea de spirit pe care o așteaptă divorțatul/divorțata, căci nu ai vrea să-i strici momentul de glorie.

Nu cred ca se impune nici darul de divorț, întrucât deja ai investit într-o comuniune ce n-a dat rezultate prea bune și te-ai trezit că ai făcut o investiție proastă în cuplul cu pricina. Ar putea fi o ocazie de întoarcere a darului de nuntă și atunci chiar ai avea un motiv serios de bucurie la petrecerea de divorț, că ai pleca acasă cu niște bani :)) . Prea puțin probabil ca cineva să facă totuși treaba asta.

Dacă tot îți surâde ideea cu petrecerea de divorț îți sugerez să alegi cu atenție invitații și să o programezi din timp, căci s-ar putea să ai invitați comuni cu fostul sau fosta și să nu poți fi onorat cu prezența unor prieteni comuni. Ori, ai putea, dacă sunteți suficient de open-minded , să faceți și petrecerea de divorț împreună cu dl sau dna de care tocmai v-ați separat civil și să nu-i puneți în situații stânjenitoare pe unii din prietenii pentru care participarea la o petrecere ar putea dăuna grav relației cu organizatorul celei de-a doua petreceri .

În orice situație v-ați afla, bucurați-vă.

Sursa foto : blastingnews.com

Articol publicat aici :

http://miriam-followme.ro/povestea-ta/organizez-petreceri-de-divorț/1743

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s