Minunata lume a tranzacționării pe piață

mobile-phone-1419281_1280

Mi-am tot propus să nu mai răspund la telefon în afara orelor de program la numere pe care nu le am în agendă. Nu prea îmi stă în fire să fac asta, pentru că aveam o teorie că dacă cineva te sună în afara orelor de program, chiar e o situație excepțională, care chiar nu putea fi prevăzută și e nevoie să ajuți omul chiar și cu o consultație telefonică. Mi se parea de bun simț să fac asta. Până când odată, într-o sâmbătă la orele 22,30 m-a sunat o clientă să-mi  solicite prezența la birou, pentru că ea și soțul umblă cu capul în traistă și-au uitat un foarte important act pe care-l puteau obține doar de la mine. Am ajuns să termin aproape de ora 00.00. Asta m-a făcut să-mi regândesc disponibilitatea pentru toți căscații.

Azi, eram încă la birou când pe la ora 18.00 sună un număr necunoscut. Cum eram încă la birou, zic poate o fi ultimul client ieșit, să răspund. Nici chiar așa. Era un domn la început amabil, apoi cu o  limbariță de abia puteai să mai spui două vorbe, apoi de-a dreptul agasant, care vroia să mă învețe să descopăr minunata lume a tranzacționării pe piața de capital. Am crezut că am scăpat demult de genul ăsta de telefoane, de care recunosc n-am mai primit de peste jumate de an. Măi, oamenii ăștia sunt instruiți să facă o muncă de convingere de titan, nu acceptă NU ca răspuns indiferent cât de clar le spui.

I-am zis tipului că nu mă interesează deloc nimic din domeniul piețelor de capital, că nu mă atrage cu nimic domeniul tranzacționărilor și că n-am bani de investit în prostii de genul asta. Ba chiar n-am nici de economisit, nici de investit. Credeți că a priceput ceva ? Nimic. Avea el o teorie cum că fix pentru că nu cunosc domeniul, de asta îl resping așa ab initio și că dacă îi acord câteva minute în fața calculatorului, îmi va demonstra că domeniul mă va interesa. L-am rugat să facem un exercițiu de imaginație, să-și imagineze cum am făcut deja acest exercițiu și i-am spus că nu mă interesează deloc. N-avea imaginație nimic. Nu reușea nicicum să facă un astfel de exercițiu. I-am spus chiar că-l înțeleg că trebuie să-și facă norma de telefoane date spre aburirea potențialilor clienți dar eu rămân neinteresată de subiect și am să-i închid telefonul, dacă nu înțelege că nu are cum să mă convingă.  A jucat cartea că tuturor ne plac banii și că asta e o modalitate de a-i câștiga într-un mod ușor. Îi spun că eu habar n-am cursul euro / dolar/ liră. Și că dacă vrea să mă ajute să câștig finaciar, îl invit la birou să-i fac niște acte. Eu aplic ce-am învățat și stăpânesc de-o bună vreme, el rămâne fericit că eu am câștigat ceva financiar. Nu vrea așa.

M-a întrebat dacă mănânc ciorbă de vită. Deși mănânc, i-am răspuns  că nu. El fericit, îmi explica fenomenul că nu mănânc pentru că n-am gustat. Îi spun că nu gust, pentru că nu mănânc carne. Aproape că l-am blocat. Jucam ca la șah. O piesă mutată de mine, alta barată de el.

Îl întreb la un moment dat să-mi spună cu cine fac cursurile astea de vânzări agresive, în care nu vrea nici în ruptul capului să închidă telefonul în urma unui refuz. N-a vrut să-mi spună, deși ar fi fost bune și pentru firma mea, să știm să ținem mai bine cu dinții de clienți, că pleacă în toate direcțiile unde e mai ieftin halatul, chiar dacă e cârpit. În final i-am închis telefonul în timpul unei încercări de glumă a lui.

Anul trecut mă suna la câteva săptămâni, tot pe rând câte unul din asta, cu același tipar în conversație. Ajungeam să nu-i mai suport și să-i ameninț cu protecția consumatorului. Erau atât de dese telefoanele și toți se credeau consilierii mei financiari, iar eu păream cel mai neajutorat om de pe planetă care nu vroiam să aflu misterul piețelor de capital. Pe care dacă l-aș cunoaște aș putea să stau liniștită să-mi beau cicoarea pe vreo plajă azurie fără dorul biroului și a clienților căscați de care-mi depinde existența.

Ei, pentru că n-ai acceptat dragă domnule răspunsul meu de NU și a trebuit să fiu nepoliticoasă să-ți închid telefonul în ureche, o mai spun o dată : NU mă interesează tranzacționarea pe piețele de capital.Nu mă mai sunați, oameni buni că n-am bani de pierdut și nici  timp de ascultat prostii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s