Marea m-așteaptă

cyprus-1143779_1280

Am împachetat totul în grabă. Adică cu 2 -3 ore înainte să pornim spre mare. De fiecare dată, înainte să intrăm în concediu, la birou e tare agitație. Atunci vin toți clienții, atunci nu poți să pleci mai repede de la birou, ba chiar trebuie să stai peste program. Nu totul ține de organizare și nici de programare. Iar bagajul, bagajul pentru mare poate să aștepte să ajungi acasă obosită și să iei în ordine fiecare raft și sertar și să constați că pui aproape toate hainele de sezon. Copiilor am reușit să le fac bagajele cu o zi înaine de plecare, căci lor chiar le-am pus toate hainele de sezon. Plecăm la mare, apoi de acolo în excursie. Lipsim peste două săptămâni.

Plecăm și lăsăm în spate toate grijile cotidiene. E acel timp din an pe care îl iubești și-l aștepți cu sufletul la gură să-l trăiești la maxim. Lași totul în urmă și mulțumești Cerului că  ți-a mai dat posibilitatea să își încarci și-n acest an bateriile la mare. Când ajungi pe plajă și inspiri tare aerul sărat, expiri ultimele particole ale aerului de acasă. Ești liber din nou. În fața mării care te aștepta și care își trimite valurile să te îmbrățișeze. Se bucură și ea că ai venit și îți promite să te odihnească, să își liniștească gândurile și să-ți înlăture grijile. Parcă la malul ei ești alta, ești varianta ta îmbunătățită, fără gânduri negative, fără așteptări de la alții. Ei nici nu trebuie să-i vorbești, e psihologul cel mai bun care doar te primește, te ascultă, te învăluie și-ți dă tratamentul pentru înlăturarea stresului. Ea simte starea ta și-ți demonstrează de fiecare dată că are puterea de a spăla orice gând, de a te accepta așa cum ești , de a te vindeca de neputințe. Și e atât de mare încât poate trata o mare de oameni stresați, obosiți de cotidian, de societate, de probleme. Marea are atenție distributivă și îi tratează pe toți la fel, fără să-și încaseze onorariul,  astfel încât nici nu-ți dai seama că în timp ce-ți vorbește cu valurile ei, o face și pentru alții. Fiecare o percepe în felul lui și doar pentru el. Marea e minunată. E mare. Te odihnești privind-o.

Marea m-așteaptă an de an. Iar eu mă întorc cu tot sufletul spre ea în fiecare an, pentru a putea continua un nou an de muncă. Pentru întâlnirea mea cu marea merită să aștept un an. Pentru liniștea pe care ea mi-o aduce, merită să înfrunt orice furtună.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s