Bine ai venit, primăvara mea

snowdrop-709003_1280

A fost de ajuns să treacă doar o noapte pentru ca azi să simt că a venit primăvara. Pentru că toate pozele de profil arată asta, pentru că nu e internaut care să nu tânjească după soarele ce va veni în urma ghioceilor, a brânduşelor şi a toporaşilor. Pentru că piaţa e plină cu ghiocei şi alte flori. Pentru că azi e prima zi de primăvară şi e începutul zilelor când suntem omagiate ca femei, ca mame, ca fiice. Când ni se aduc mărţişoare, ghiocei, felicitări de la grădiniţă sau şcoală şi când parcă ne-am trezit din hibernare.

O, cât tânjim după flori, cât visăm să ne admire şi pe noi lumea ca pe o floare! Cât semănăm de multe ori cu un ghiocel plăpând şi pur, şi cât de des ne transformăm în trandafiri cu ţepi ascuţiţi sau în scai!

S-au topit staturile de zăpadă, ne-au hrănit şi ne-au ajutat să ne transformăm în flori. Flori pentru flori. Să fim primăvara cuiva drag, să fim mereu liniştea şi căldura molcuţă de primăvară. Pentru că noi răzbim prin fiecare iarnă, noi ştim să fim gingaşe precum un ghiocel şi puternice precum un cactus.

Bine ai venit, sentiment de renaştere, de bucurie, de speranţă! Îmi lipseai. Ţi-a luat atât de mult să revii. Să nu pleci fără să intri în sufletele tuturor. Să semeni speranţă, viaţă şi determinare.

Să dovedeşti tuturor că în fiecare an poţi aduce viaţă copacilor, florilor, să-mi aduci rândunelele înapoi. Să chemi berzele pe vârfuri de telegraf. Să fie zarvă dimineaţa prin văzduh, să nu mă mai trezească ceasul, ci cântecul păsărelelor. Vă voi pune firimituri la geam, doar să veniţi.

Iar eu voi fi în tandem cu voi. Primăvara asta voi renaşte, voi lăsa să curgă cu zăpada topită tot ce-a fost rău din mine. Voi alunga gândurile negative şi purtările rele. Primăvara asta voi deveni ghiocel. Vreau să încerc să fiu mai bună, să-mbrac o haină mai albă. Să nu las lumea să mă mai scoată din răbdări, să răspund cu bine la rău, să zâmbesc când văd că oamenii nu pot asculta sfatul meu bun, să nu las să mă mai consume răutăţile din jurul meu .

Primăvara asta va fi mai bună decât celelalte de până acum pentru că deja am ales să fac alegeri mai bune.

Primăvara asta va fi minunată pentru că aleg să o fac minunată. Să o trăiesc frumos. Să o dăruiesc tuturor, să împart bucuria ei cu toţi.

Fiecare femeie merită să aibă azi o floare în mână şi o mulţime în suflet. Florile din suflet sunt bucuriile pe care ni le faceţi în fiecare zi, dar parcă mai ales acum, la început de martie, când alegeţi să ne preţuiţi, să ne răsfăţaţi, să ne dăruiţi dragoste.

Bine ai venit, primăvara mea! Eşti mereu un început aşteptat.

Textul îl puteți  citi și aici :

http://www.catchy.ro/bine-ai-venit-primavara-mea

snowflake-275367_1280

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s