Petiţii online pentru orice

shops-1026420_1280Astăzi toată lumea face petiţii online. Dacă nu le iniţiază, le semnează cu uşurinţă şi cu curajul luptătorului de cursă lungă le distribuie mai departe. Să arate că el cel puţin şi-a făcut treaba. El a semnalat neregula. El este cel împotriva sistemului , care va lupta până-l va face perfect.

Qui prodest ?

Într-o epocă demult apusă, oamenii cărora li se făceau nedreptăţi aşa în masă, se răsculau. Luau furci, topoare, orice mai aveau prin ogradă şi cereau dreptate.

Este omul modern de astăzi un răsculat virtual ? Nu mai ies oamenii în stradă, decât dacă sunt bine conduşi (sic), nu mai empatizează cu necazurile şi suferinţele celor din jur, decât aşa, din vârful tastaturii sau al touch screen-ului.

Ehei, şi ce topoare si furci virtuale se găsesc, ce limbaj colorat, cât nerv şi câtă dorinţă de dreptate zace într-o apasare de tastatură…de-ar fi avut răsculaţii atâta patos cât e azi pe world wide web-ul, şi-ar fi făcut fiecare câte o ţară doar a lui. În care el să comande, el să execute şi el să fie servit.

Găseşti azi petiţii împotriva furnizorului de apă caldă, împotriva bătăuşilor de animale,împotriva violatorilor, împotriva orei de muzică sau pro orei de muzică, împotriva orei de latină sau pro orei de latină, petiţii pentru sprijinul familiilor române din Norvegia, pentru închiderea şcolilor , împotriva imigranţilor şi împotriva distrugerii clăririlor monument istoric. Dacă aveţi curiozitatea să lecturaţi titlurile petitiilor online veţi rămâne surprinşi ce nemulţumiri au oamenii azi.

E şi normal, până la umă şi până la un punct. E normal când sesizezi o neregulă să încerci să o opreşti. Dar cum? Cum poţi să spui tot ce-ţi trece prin cap , toată determinarea ta de a schimba o situaţie proastă fără să te araţi la faţă, fără să rişti să te intrebe cineva dacă e sau nu treaba ta să observi neregulile? Majoritatea aleg să scrie petiţii. În virtual nu-i vede nimeni, nu ştie nimeni unde au locul de muncă, nu supără direct pe nimeni şi mai reuşeşte să se şi facă auzit. E suficient ?

Ca să te răcoreşti, DA! Ai spui ce-ai gandit, ai semnat , ai dat click si gata. Misiunea ta s-a încheiat. Ai rezolvat ceva în concret? NU. Dar tu ţi-ai încheiat misiunea. Tu ai luptat virtual. Se pune la o adică şi asta. Sau nu ? 🙂

Zău dacă am văzut vreo finalitate a unei petiţii. Semnăturile  virtuale în realitate nu contează pentru a iniţia o schimbare. Ar fi de preferat că de fiecare dată când gaseşti o neregulă să găseşti persoana direct responsabilă şi acolo să depui petiţia ta.

On the desk. Nu on line. ON THE DESK !

Aşa parcă te-ai mai potoli, nu-i aşa? Te-ai gândi de două ori cum s-o formulezi, cărui organ să te adresezi, cum să sintetizezi informaţia, cu ce formulă de politeţe să închei…ai avea puţin trac să înmânezi cererea la registratură sau direct la şeful departamentului, nu?

De ce? De ce ţi-ar fi mai greu, doar e aceeaşi situaţie ca şi cu petiţiile online, doar că asta se întâmplă în lumea reală ?

Cred că ar trebui ca fiecare dintre noi să acţioneze mai mult în lumea reală, în cotidianul nostru activ decât să creadă că a biruit sistemul lansând o petiţie online fără ecou real.

Trăiţi dragilor alături de comunitatea voastră, acolo schimbaţi în bine ce nu vă place.

Vreţi ora de muzică ? Faceţi cererea şi depuneţi-o la şcoală, creaţi un eveniment real în comunitatea mică din care faceţi parte şi faceţi-vă auziţi. Îndemnaţi-i pe toţi care cred în acelaşi ideal să facă la fel.

Vreţi apă caldă şi serviciul de furnizare nu funcţionează? Faceţi o sesizare la ei, încercaţi să apelaţi la un mediator să vă ajute să soluţionaţi problema, şi dacă vedeţi că nu funcţionează aşa, daţi compania în judecată.

Vreţi să ajutaţi câinii vagabonzi ? Cumpăraţi un sac de mâncare pentru câini şi duceţi-l unui adapost. Cumpăraţi saci menajeri, mături, sârmă şi ce-or mai avea nevoie pe acolo să le repare gardul. Implicaţi-vă activ într-un ONG care vrea să schimbe mediul de proximă vecinătate.

Fiecare dintre noi avem o pasiune, fiecare avem o slăbiciune, alţii pentru animale, alţii pentru muzică, alţii pentru teatru, alţii pentru natură. Fiecare să-şi mobilizeze resurse în a participa activ în domeniul în care vrea să facă schimbarea în bine. In the real world.

connect-20333_1920

Nu rezolvaţi nimic cu petiţiile online. Implicaţi-vă în lumea reală. Acolo deveniţi activi, acolo strigaţi, luptaţi, atenţionaţi persoanele care au greşit de faptul reprobabil şi schimbaţi lumea mică de lângă voi.

E mai greu, dar mai sigur ca finalitate.

Sursa imagine : https://pixabay.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s